18.09.2021 pelop.gr

Μαρία Καλλιμάνη: Η Αιγιώτισσα δασκάλα στις «Άγριες Μέλισσες» μιλά στο «pelop.gr»


Η Αιμιλία – Μαρία Καλλιμάνη” θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα στο χωριό  με τις σκληροπυρηνικές απόψεις της, αλλά και τη ζωή της αδελφή της.

07.11.2021
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μαρία Καλλιμάνη: Στην ανασκαφή και στη σκηνή ανακαλύπτεις κόσμους


Στη σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, η Μαρία Καλλιμάνη υποδύεται μια επιτυχημένη γυναίκα, χωρίς ρωγμές, στην παράσταση «Φθινόπωρο Χειμώνας» του Σουηδού συγγραφέα Λαρς Νορέν. Στην τηλεοπτική οθόνη τη βλέπουμε στις «Αγριες μέλισσες», στον ρόλο της αντιπαθητικής, πουριτανής δασκάλας που υποστηρίζει την «επανάσταση», όπως αποκαλεί το χουντικό καθεστώς.

Εύα και Αιμιλία. Τι ομοιότητες έχουν μεταξύ τους; «Είναι εντελώς διαφορετικές, με άλλο επάγγελμα, ζωή και κοινωνική θέση. Διαχειρίζονται αλλιώς τις σχέσεις τους....


04.01.2018
Συνεντευξη, naftemporiki.gr

Μαρία Καλλιμάνη: «…Η μιζέρια μάς κρατάει μακριά από τη ζωή…»

Η ηθοποιός μιλά με αφορμή την παράσταση «Καινούργια σελίδα»


Πρωταγωνίστρια σε μια δραματική κομεντί για τις δυσκολίες, αλλά και τις υπέροχες ανατροπές που μας επιφυλάσσει η ζωή, σε μία παράσταση για όλες τις καινούργιες σελίδες που καλούμαστε να γυρίσουμε στην πορεία μας, η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη μάς μιλά για το έργο του Νιλ Σάιμον, «Καινούργια σελίδα», που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία  Γιάννη Μόσχου, στο θέατρο Μικρό Γκλόρια.

7.02.2018
Συνεντευξη, neaselida.gr

Η γυναίκα της «Καινούργιας σελίδας»


Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ, ηθοποιός χαμηλών τόνων, επιλεγμένων ρόλων και σπουδαίων ερμηνειών, βρίσκεται στην καρδιά του αθηναϊκού θεατρικού χειμώνα, πρωταγωνίστρια στην «Καινούργια σελίδα» του Νιλ Σάιμον στο Μικρό Γκλόρια.

19.11.2017
Συνεντευξη, kathimerini.gr

Ενα εικοσιτετράωρο με την ηθοποιό Μαρία Καλλιμάνη

08.00

Ξυπνάω λίγο πριν χτυπήσει το ρολόι με σκέψεις για τον ρόλο μου, κυρίως φράσεις της ηρωίδας Τζένι Μαλόουν, εικόνες από το έργο, ένας καταιγισμός, τις περισσότερες φορές ευτυχώς όχι ενοχλητικός. Βρίσκομαι σε πρόβες για το έργο του Νιλ Σάιμον, «Καινούργια σελίδα»

28.07.2017
Συνεντευξη στο texnes-plus.gr

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ: «Η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΡΕΦΕΙΣ»


Μία από τις εύλογες απορίες που έχει κανείς παρακολουθώντας το πρόγραμμά της αυτή τη σεζόν είναι «Πώς τα πρόλαβε;» καθώς σε πολύ λιγότερο από ένα χρόνο πρωταγωνίστησε σε τέσσερις τελείως διαφορετικές και πολύ απαιτητικές παραστάσεις, στη μία μάλιστα κλήθηκε να αντικαταστήσει την πρωταγωνίστρια μία μόλις εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα. Παράλληλα έκανε και κάποια γυρίσματα για τον κινηματογράφο

29.06.2017
Συνεντευξη στο culturenow.gr

Μαρία Καλλιμάνη: «Το κορίτσι που πέφτει» μας οδηγεί σ’ ένα ταξίδι στην ζωή.


Η έξοχη ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη περιγράφει τις ιδιαιτερότητες της παράστασης «Το κορίτσι που πέφτει, πέφτει, πέφτει», που παρουσιάζεται 4-6 Ιουλίου στο Ρεξ.

Ηθοποιός με ιδιαίτερη ερμηνευτική ευαισθησία, η ΜαρίαΚαλλιμάνη, μετρά συνεχώς αξιόλογες συμμετοχές σε σημαντικές παραστάσεις, αλλά και κινηματογραφικές ταινίες. Αυτό το διάστημα, συμμετέχει στο έργο «Το κορίτσι που πέφτει, πέφτει, πέφτει«, που σκηνοθετεί η σημαντική Λίλο Μπάουρ.

Read More

καλοκαίρι 2016
Συνεντευξη στο jenny.gr

Μαρία Καλλιμάνη: «Το θέατρο είναι σαν ναρκωτικό»


Αισθάνομαι ότι παρά την κρίση υπάρχει ένας καταιγισμός πραγμάτων. Είναι τόσο οξύμωρο… Από τη μια λες υπάρχει κρίση θα λιγοστέψουν οι δουλειές κι όμως γίνονται περισσότερα. Απλά γίνονται δίχως χρήματα. Με τον χρόνο σιγά σιγά θα ξεκαθαρίσει ελπίζω. Ο βομβαρδισμός όμως θολώνει, δημιουργεί ψευδαισθήσεις… Κι αυτό που κατάλαβα είναι ότι αυτό που θα πάει καλά θα πάει από στόμα σε στόμα. Κι αυτό μας δίνει φοβερή δύναμη».

20.01.2016
Συνεντευξη στο ladylike.gr

Οι γυναίκες του ''Νοτιά''

Γιατί και η τέχνη είναι γένους θηλυκού.

Το Ladylike σας συστήνει τις πρωταγωνίστριες του ''Νοτιά''.


Ο «Νοτιάς» είναι η 12η ταινία στην οποία συμμετέχε. Η εξαιρετική Μαρία Καλλιμάνη με το πρόσωπο άφατης γλυκύτητας, που αλλάζει εκατομμύρια συναισθήματα ανά δευτερόλεπτο είναι η αγαπημένη των νέων Ελλήνων σκηνοθετών, όπως ο Γιάννης Οικονομίδης ( Το μικρό ψάρι, Μαχαιροβγάλτης), ο Αλέξανδρος Αβρανάς (Μiss Violence), o Θανάσης Καρανικόλας (σ.σ. για το ρόλο της  στην ταινία «Στο σπίτι» κέρδισε, πέρυσι, το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), ο Σωτήρης Γκορίτσας, ο Σύλλας Τζουμέρκας κ.α

03.01.2016
Συνεντευξη στο cinemag.gr

«Μια φορά μ’ έναν καιρό»: Οι συντελεστές του «Νοτιά» μιλούν στο cinemag.gr


Σχετικά με τη συνεργασία τους με τον Τάσο Μπουλμέτη, η Μαρία Καλλιμάνη («Στο Σπίτι»), που υποδύεται τη μητέρα του πρωταγωνιστή, δήλωσε πως «είχα αισθανθεί ένα δέος, ο Τάσος Μπουλμέτης που έχει κάνει την Πολίτικη Κουζίνα, και αναρωτιόμουν πώς θα είναι η συνεργασία μαζί του. Είναι πραγματικά μια υπέροχη συνεργασία...Είναι πάρα πολύ ανοιχτός σε πράγματα που εμείς οι ηθοποιοί είχαμε ανάγκη ή θέλαμε να προτείνουμε»...

Read More

31.01.016
Συνεντευξη στο ΒΗΜΑ

Στοχασμός στην «Ορέστεια»


Τέσσερις συντελεστές του «Interruption» μιλούν για μία από τις πιο μυστηριώδεις ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων.

.. Από την πλευρά της, η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη (στη φωτογραφία σε σκηνή από την ταινία) «διάβασε» την ταινία ως μια μεταφορά, ή μάλλον ένα σχόλιο για «το πώς ο σύγχρονος άνθρωπος, αποχαυνωμένος,  ανήμπορος, παρακολουθεί μπροστά στα μάτια του ακόμα και φρικτές πράξεις βίας, χωρίς να αντιδρά, βλέποντάς τες ως θέαμα, σε πλήρη σύγχυση». Η ηθοποιός επισημαίνει «την αίσθηση της αδυναμίας, τον φόβο, την ανικανότητα διάκρισης του τι είναι αλήθεια και τι όχι μέσα από το σύνολο των πληροφοριών που καθημερινά λαμβάνουμε, την άγνοια, αυτό το αισθάνομαι να με συνθλίβουν. Η απεικόνιση όλων αυτών στην ταινία λειτουργεί λυτρωτικά, σαν μια κάθαρση σε αρχαία τραγωδία».

04.01.2016
Συνεντευξη στο enetpress.gr

Μαρία Καλλιμάνη: "Ζούμε ένα κακό όνειρο που δεν λέει να τελειώσει"


H Μαρία Καλλιμάνη είναι από τις γυναίκες αυτές που γνωρίζοντας τις, θέλεις να κάνεις φίλες σου. Διαθέτει μια φυσική ευγένεια που σε κερδίζει αμέσως, και μια ευθύτητα και ζεστασιά στο βλέμμα που καθόλου δεν συνάδει με το σύνηθες τουπέ, την δήθεν φιλικότητα και την κεκαλυμμένη έπαρση πολλών συναδέλφων της.

Όταν δε διαπιστώσει κανείς τις απίστευτες μεταμορφώσεις της (από την έκρηξη της σε ένα ντελίριο οργής και βωμολοχιών στο «Μικρό Ψάρι» του Γ.Οικονομίδη, του σκηνοθέτη που απογείωσε την κινηματογραφική της καριέρα, μέχρι την εσωτερική ερμηνεία της ως μια αλλοδαπή οικιακή βοηθός που αρρωσταίνει -ως μη όφειλε- στην ταινία «Από το σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα από το Βερολίνο), τότε παραδίνεται εντελώς. Δεν είναι τυχαίο που η κινηματογραφική της καριέρα είναι ήδη ζηλευτή. Είναι ανάρπαστη στους κινηματογραφιστές...